Musée Atelier Audemars Piguet at Switzerland Designed by BIG

  • Musée Atelier Audemars Piguet

Location: Switzerland Designer: BIG

Bjarke Ingel’s firm BIG has an array of projects due to reach completion in 2020, but one of the most exciting is this museum for Swiss watchmaker Audemars Piguet at its headquarters in Switzerland.

The building will be partially sunken into the ground and coil up from the landscape to offer a glimpse of a series of glazed galleries and event spaces inside.

Museum atelier

Museum atelier

The building will comprise a spiral-shaped pavilion that is partially sunken into the ground. As its upper section emerges from the lawn, it will reveal a series of glazed galleries and event spaces that extend to meet the company’s historic first workshop.

The museum will feature a brass-coated steel roof, which will undulate up and down to create vaulted ceilings. The rest of the structure will be built using a mixture of modern and traditional materials, including concrete, stone and timber.

Loading
Share to Friends
Share This
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments